söndag 29 september 2013

Instagram från i somras!

Nu är det inte många dagar kvar tills jag äntligen får sätta fötterna på gotländsk mark igen. Två arbetsdagar bara, sen tar vi med oss familjen Ahlgren och myser på Kyllaj. Tills dess får dessa bilder från mitt instagram duga så länge;









Grillning på St Olofsholm
Sjökrogen i Valleviken


Alma i mormors gamla badmössa

Släktmiddag hemma på gården
"Hellvigänget" har snittkväll & grillning hos Lundins
Sommaren avslutades på bästa stället Lions loppis i Slite



söndag 22 september 2013

Sänghimmel




Tänk att en sänghimmel kunde få min fyraåring att sova hela nätterna i sin egen säng. Hade jag vetat det hade jag köpt en för länge länge sen. Jag köpte den här på IKEA och valde en neutral för att sen kanske "pimpa" med något fint som passar i hennes rum. Det blir något att fundera lite på och det får ta den tid det tar att komma fram till. Har tillräckligt med andra tankar att ta itu med...



torsdag 19 september 2013

Sommarens loppisfynd 2013



Som lakritsälskare kunde jag inte motstå den här gamla "apoteksflaskan" när jag var på Hellvis årliga loppis i somras. Tyvärr var det de ända som jag hittade, brukar hitta rätt mycket på den loppisen men jag antar att Hellvis invånare börjar få slut på bra grejer. Någon sommar ska jag också komma till skott och sälja av lite gammalt. Det finns en hel del i sommarhuset, färdigpackat i lådor till och med.
Sista dagen på Gotland åkte jag till Lions årliga loppis i Slite och det är den bästa loppisen som finns. Älskar deras loppisar, brukar åka till den i Nykvarn också men i år var jag ju på min brors bröllop när den var så jag får vänta till nästa år. I Slite hittade jag i alla fall lite grejer;






tisdag 17 september 2013

Lilla "stentåget" i Bläse




Hittade faktiskt två gamla bilder från tåget när jag och min man gifte oss. Våra gäster fick åka tåg medan vi tog oss från kyrkan till festlokalen i häst och vagn. Gästernas bilar var lite snabbare.
Bilderna som följer är från i somras.




Tåget tar en liten paus vid det här kalkbrottet, så man kan passa på att fota lite eller lyssna när "lokföraren" berättar lite historia bakom kalkbrytningen.


måndag 16 september 2013

Bläse kalkbruk









Detta underbara ställe på norra Gotland. Där jag och min man hade vår bröllopsfest. Åker ni till Gotland måste ni åka hit. Förutom de underbara lokalerna och den underbara naturen utanför så har de en enkel servering med fika och lättare mat. I nästa inlägg visar jag lite bilder från "kalkstenståget" som man kan åka om man prickar in tiden rätt vill säga. Vi fick slänga oss ur bilen för att hinna med i somras. Mer om det i morgon.

söndag 15 september 2013

"Skafferi"

Sitter inne vid datorn och tittar ut genom fönstret, hösten är på intåg idag. Då passar jag på att visa bilder från köksrenoveringen på Kyllaj från i somras. Har ju inte visat vårt skafferibygge och det vill jag så klart visa. Det blev inte riktigt som jag tänkt, men det blir det sällan.









När jag var liten fanns det en liten städskrubb där skafferiet nu står, men när mina föräldrar byggde om köket i början på nittiotalet så togs det bort och under min uppväxt har vi haft vårt matbord där. Nu har vi då i princip byggt tillbaka köket på sätt och vis.