torsdag 29 augusti 2013

Två bröllop att se fram emot



I morgon styr vi forden söderut för att på lördag få medverka på min lillebrors bröllop. Det ser vi självklart fram emot, men samtidigt känns det tungt att mamma inte får vara med. Hon hade älskat min blivande svägerska Stina!

Sen styr forden åter söderut nästa helg för att då få medverka på en av mina närmaste vänners bröllop. Älskade Linda som jag lärde känna på gymnasiet och hennes blivande Per som redan var med då för 15 år sen ungefär. Magiskt!

Nästa vecka ska jag försöka få till lite bilder från det första bröllopet.

tisdag 27 augusti 2013

Återanvända ett gammalt fönster



När vi planerade hur vi skulle få till allt i köket så slutade det med att vi fick offra ett sovrum intill köket för att ge plats till matbordet. Det kommer bli superbra när jag har fått fixa lite där och för att sammanlänka dessa rum beslöt vi oss för att sätta in ett fönster i väggen mellan rummen. Alternativet var att riva väggen men då den är bärande så kände vi att fönstret var ett bättre alternativ och det känns som ett väldigt bra beslut för vi blev helnöjda.





När min man började såga hålet så fann vi lite fina gamla tapeter som suttit där för många många år sen.


Voila!!!! Blev det inte fint? Jag älskar mitt gamla fönster som vi för övrigt hittade ute i ladan.


Så här ser det ut från det gamla sovrummet som nu då fungerar som någon slags matsal!


lördag 24 augusti 2013

Återanvända kakel


Tanken med vår budgetrenovering av köket på landet var att först och främst få in en diskmaskin, men även att försöka återanvända så mycket som möjligt. Diskmaskinen fick vi av min svägerska som ville köpa helt nya vitvaror till sitt nya hus och kaklet som satt förut gick faktiskt att återanvända så det var bara att inhandla nytt kakelfix och grå fog som matchar betongskivorna.




 När vi hade satt tre rader som vi först hade tänkt så upptäckte vi att vi faktiskt hade precis så att det skulle räcka till en rad till och det blev i mitt tycke mycket bättre. Ibland har man tur!


Stekte lite pannkakor till lunch mitt i fogningen och min man skrev en kärleksförklaring till mig.




fredag 23 augusti 2013

En fin bild som fått byta hus


I vår lilla uthyrningsstuga på landet har vi haft den här fina planschen hängande med häftstift på väggen vid våningssängen och jag har har länge tänkt att den borde sitta på en lite bättre plats. Så sista dagen innan vi åkte hem och innan de sista hyresgästerna kom så tog jag ner den och satte upp två mindre bilder där den här satt. Nu har jag lite beslutsångest om den ska få hänga i "stora" sällskapsrummet, sovrummet eller om den kanske ska åka med tillbaka till Gotland och sitta på någon vägg i vårt "stora" hus där... vi får se helt enkelt!!! Älskar den i vilket fall som helst.





Pssst, jag la dit tre små fjädrar som hade letat sig ut från en kudde, så de finns inte med på bilden egentligen, men det hade varit väldigt fint om de hade varit med!

onsdag 21 augusti 2013

Att bygga en liten köksö


När vi kom hem från våra lilla minisemester i början på sommaren och tittade på bilder av köket så långt som vi hunnit då, så tyckte vi att det såg lite tomt ut. Därför åkte vi till IKEA och inhandlade lite mer skåp. Deras nya kökssystem som vi är väldigt nöjda med!




Skåpen är egentligen överskåp så därför är de bara 40 cm djupa. Vi satte ihop två 80 cm skåp så att det totalt blev 180 cm brett.


Vi hade med oss täckskivor som matchade luckorna men bestämde oss för att klä in ön med träspont (tror att det heter så) i stället för det blir lite mer levande. Sen laserade vi med en färg som egentligen skulle vara mer åt det grågröna hållet, men det blev mer åt det blå. Får se om jag "lär" mig tycka om den. Är tyvärr inte helt nöjd.




tisdag 20 augusti 2013

Gjuta betongskivor till köket



 Som bänkskivor i köket valde vi att gjuta egna betongskivor då det är både billigt och snyggt. P gjorde en form av en mdf-skiva och skruvade sen på träbitar som var utmätta efter våra storlekar. Sen var det "bara" att blanda betong med vatten och få till en lagom konsistens.


 När P och min pappa fyllt formarna till hälften la de på armeringsnät så att betongen inte spricker sen. De satte in några spik lite här och var precis under armeringen in i trät så att armeringen inte skulle sjunka ner i betongen.


 Sist men inte minst måste man föreviga gjutningen och självklart kommer det stå Vivlings för all framtid under bänkskivorna!



 Vi valde att behandla skivorna med Bivax blandat med rapsolja då min kusin har kunder som använder det till sina stenskivor och det blev riktigt bra. Det var lite mäckigt att få ut vaxet och det är rätt jobbigt att polera upp en fin yta, men till slut blir det bra om man kämpar på lite!



lördag 17 augusti 2013

Golvet i köket - köksrenovering på landet!



 Mycket tid har gått åt till renoveringen av köket den här sommaren. Börjar med att visa golvet som från början var en vitgrå plastmatta med typ "marmormönster". Man ser lite av det på första bilden i det vänstra nedre hörnet.



Under plastmattan låg masonitskivor och under det ett trägolv som säkert hade gått att slipa upp och fixa till men eftersom vi flyttade rören så blev det ett hål där och då skulle det blivit rätt fult att lappa ihop det där, så vi kom fram till att köpa ett furugolv från Byggmax i stället. Väldigt prisvärt ska tilläggas.



Det var ju en del kvistar i golvet och de målade vi med kvistlack. Med facit i hand så hade det varit lika bra att kvistlacka hela golvet. Det hade nog gått fortare tror jag faktiskt. Nu vet vi det till en annan gång.


Efter kvistlackningen så målade vi golvet vitt och jag tror att vi gjorde det i tre omgångar innan vi blev nöjda.



torsdag 15 augusti 2013

Femårig bröllopsdag


Den här sommaren "firade" vi femårig bröllopsdag den 18 Juli och då tänker väl alla att vi firade den på någon mysig gotländsk restaurang vid havet... icke, den "firade" vi med våra barn, vänners barn och min kusins barn på Kneipbyn. Tjoho vad jag älskar den delen av sommaren som måste genomlidas enligt våra kära barn!
Vi besökte i alla fall kyrkan i somras som vi gifte oss i, det är ju alltid något.

Fleringe kyrka på norra Gotland