söndag 26 maj 2013

Mösseberga kurhotell!


Min pappa fyllde 60 år i februari och i helgen utnyttjade han sin present, ett dygn i Falköping på kurhotell och en massa golf på Falköpings GK. Jag, min man, min bror och min blivande svägerska var självklart med som sällskap!



Vi började med lunch vid golfbanan medan pappa fick en lektion av en jätteduktig tjej. Det fick han som present av min farbror med fru. Helgen avslutades även med en lektion efter en runda på banan. Hoppas det gick bra pappa?! Jag och P åkte hem före för vi hade lite längre resväg hem.


I det här fina gamla huset (Parkvillan) bodde jag, P, bror och svägerska i varsitt rum. Pappa fick bo lite finare i själva huvudbyggnaden med utsikt över Falköping och balkong på rummet.



Efter golfbanan tog vi oss till hotellet och svidade om till badkläder och sen var det poolen och bastun som upptog vår uppmärksamhet i några timmar. Innan middagen hann vi även gå på en kortare promenad i en av "promenadslingorna". Väldigt vackert och uppfriskande efter badet! Middagen på kvällen var jättegod och i salen intill hade de bröllopsfest.
Idag åkte pappa till golfbanan tidigt på morgonen, medan jag och P badade lite till och bror med blivande fru tog en springrunda/promenad. Vi avslutade med god lunchbuffé!


I området runt kurhotellet ligger det många gamla fina hus som vi tyckte såg ut som Pippilångstrumphus.




 












torsdag 23 maj 2013

Härlig tystnad!




Just nu är det så där härligt tyst i huset. När P är på fotboll, Alma har somnat och ingen tv är på. Killarna är inte här den här veckan heller så då är det ju alltid lite tystare, både på gott & ont.
Det enda som hörs är tvättmaskinen från källarplanet lite då & då. 
Underbart!
 

söndag 19 maj 2013

I krukorna just nu!

Slog till på två chokladblommor i år. Upptäckte den här vackra blomman förra sommaren och man kan faktiskt känna en svag doft av något som påminner om choklad.


Sen så måste jag alltid, varje år, ha lavendel, det kommer nog bli ännu fler. Det är ju så himla fint i betongkrukor!


 Jag har säkert nämnt det förr, att min absoluta favorit är kungsängsliljan. Den har jag dock inte i kruka. Framför och bakom har jag kärleksört, en annan tacksam favorit!


 På framsidan, på vår trappa samsas någon typ av Salix med penseer och petunior i vitt och nyanser av lite lila. En färg som jag egentligen har väldigt svårt för, men de här tyckte jag ändå om.


torsdag 16 maj 2013

Prärieklockor!




Lampan fr K-rauta & ljusstakar fr Biltema.

Den här veckan har jag haft prärieklockor som färska snittblommor. Det hade jag i min bröllopsbukett och jag tycker dem är så himla fina. Liknar rosor lite & jag som inte tycker så mycket om rosor, konstigt! Man slipper taggarna i alla fall, kanske är därför.

onsdag 15 maj 2013

Nya fynd!






I lördags åkte jag till Södertörns kyrka i Huddinge (vid busstationen) för att lämna in en massa urvuxna kläder och en del gossedjur som jag tyckte att grabbarna blivit lite för stora att ha. Elak mamma!!!! Då passade jag på att titta om det fanns något att ha och det fanns det. Mitt bästa fynd var nog ishinken som lika bra kan användas till godisskål eller att ha någon god röra till grillningen i sommar. Förvaringslådan i blått älskar jag också. Har rätt många såna lådor i olika mönster och färger. Älskar förvaring!!!
De små glasskålarna ska jag ha till mina nya värmeljus som doftar nytvättade kläder, mmmm!!!

måndag 6 maj 2013

"Vindstrappan"






Vår trappa som leder upp till vår övervåning på landet är brant och knarrar, men trots det underbart sliten och vacker. Skulle egentligen vilja måla den vit för att få in maximalt med ljus, men jag är rädd att jag kommer ångra mig. Golvet nere i hallen ska i alla fall bytas ut till ett vitt trägolv!

söndag 5 maj 2013

Inte bara en bokhylla!






Almas bokhylla är verkligen toppen. Där samsas vingar, kjolar, minigitarr, inramade teckningar och annat som går att hänga! Hyllan har jag sett i ett nummer av Hus & Hem, men tyvärr hittar jag inte den artikeln på deras hemsida. Om jag hittar tidningen så ska jag berätta i vilket nummer jag såg den. Där fanns det nämligen en beskrivning på hur man gör. Fast om man har en händig karl hemma eller om man är händig själv så är den ganska enkel att göra och då kan man ju anpassa måtten efter den väggen man vill använda.

fredag 3 maj 2013

Visby i April!









 För er som inte har varit på Gotland annat än på sommaren tycker jag att ni ska åka dit på en liten weekendresa för Visby är charmigt året runt! Ni slipper dessutom trängas med alla "jobbiga" turister. Själv är jag ju ingen turist, utan sommargotlänning! ; )

Vill ni åka på sommaren och ändå slippa den värsta turistströmmen så tycker jag att ni ska hyra vår lilla stuga på norra Gotland och njuta av det vackra havet och landskapet runt omkring. Det finns fortfarande veckor kvar!




torsdag 2 maj 2013

Nejlikor gånger tre





 Ett billigt och långlivat alternativ av färska blommor är nejlikor. Jag har till och med lyckats ha dem inne på vår lilla toalett där vi inte har några fönster och de har hållit sig fräscha i över en vecka där. Köp en bukett och portionera ut lite här och där, i låga och höga vaser,  skålar eller i ett fint glas kanske! Man måste inte ha blommor i vaser, det finns jättemånga andra alternativ. Det är bara fantasin som behöver aktiveras!!!