måndag 29 april 2013

Gammal skolbänk på vinden





Uppe på "vinden" står en fin gammal skolbänk som jag tror att mamma har suttit vid när hon var liten. Under locket sitter det nämligen en massa olika bilder på vad jag tror var mammas idoler vid den tidpunkten. Eller så var det någon av mammas syskons bilder. Jag får nog ta och fråga min moster helt enkelt!
Någon gång när vi får tid över så ska golvet målas vitt. Vi började för några år sen att riva bort all masonit som satt på golv, väggar och tak. Det tog typ en hel semester att få bort all småspik, men jag visar mer av rummet någon annan gång. Nu måste jag lämna datorn för läggning av en massa barn!

söndag 28 april 2013

Barnkalas




Äntligen fick Alma sitt efterlängtade kalas. Som hon har längtat och frågat hur många år hon fyller den här gången. Vi var ju på landet när hon fyllde år och förra helgen firade vi både henne och hennes storebror Emil med släkten. Så hon fick för sig att hon fyllde mer för varje gång vi firade henne och vi har fått förklara varje gång att hon fortfarande fyller 4 år! Idag frågade hon om det var långt kvar till hennes nästa kalas... ähhh, jo det är ett tag kvar, typ ett år.


 Det fick bli lite pirattema då jag hittade lite piratgrejer som blivit över från någon av grabbarnas kalas för en himlans massa år sen och så fick det bli pannkakstårta.











lördag 27 april 2013

Furillen i April










Fortsätter med bilder från vårresan på Gotland och kan varmt rekommendera "ön" Furillen som ligger på andra sidan viken från vårt hus.

torsdag 25 april 2013

Den lilla korgstolen




Visst är den underbar! Min gamla korgstol som lilla Alma nu sitter i så fort vi kommer till huset på Kyllaj. Hon älskar den och det är jag så himla glad över. Mamma har varit duktig och sparat en del av mina gamla grejer och nu börjar Alma bli så stor att jag varje sommar tar fram en "ny" grej från när jag var liten. Själv är jag inte den samlare som mamma var, utan snarare tvärtom, älskar att slänga och ge bort till typ Röda korset, Myrorna mm. Så vi får väl se hur mycket Alma kommer ha kvar  den dagen hon får barn. Det vill säga aldrig, för hon kommer ju alltid vara min lilla plutt... inte!

onsdag 24 april 2013

Den blommar

Trodde väl aldrig att den skulle blomma så här fort. Den var ju i princip stendöd för en månad sen!


Har spenderat eftermiddagen och kvällen i Kungens kurva. Sprang in på skopunkten och köpte tre par skor till Alma. Sen vidare in på Lindex och hittade en vit tunn dunjacka som jag inte kunde låta bli!
Avslutade med IKEA med bästa Linda A och ibland är det så skönt att bara få vara vi två. Hon har ju varit min närmaste vän i över tjugo år och kommer alltid förbli det!

tisdag 23 april 2013

Ett svårt val




Lampan på bilden är ett loppisfynd från i somras när Hellvi hade sin årliga loppis vid klubbhuset. Det kanske är att ta i när jag säger årliga, för den har bara varit i två år, men jag hoppas att det blir en varje år framöver. Tänkte faktiskt stå där själv i sommar eller året därpå för vi har väldigt mycket "loppissaker" på Gotland som vill komma hem till ett nytt hem!
Tapeten skulle man nästa kunna kalla original, men eftersom huset är byggt 1907 och jag är skeptisk till att den fanns då, så får jag nog kalla den för retro bara. I vilket fall som helst så är den supersnygg i mitt tycke. Tyvärr så börjar den bli väldigt sliten på vissa ställen och då kommer det svåra valet, ha kvar eller ta bort? Funderar på om man kan ha kvar den på någon vägg eller någon del, eller ser det kanske bara konstigt ut? Om man målar det övriga vitt! Hjälp...

söndag 21 april 2013

Två firande i ett!






 Idag har vi firat Alma i lite efterskott eftersom hon och jag var på Gotland förra helgen.
(Nästa helg blir det kalas för hennes kompisar. Puh, det brukar bli svettigt.)
Så har vi även firat min bonusson Emil, som fyller 11 år idag. Grabbarna börjar bli så stora så nu för tiden är det bara kläder och möjligtvis någon svindyr fotbollsattiralj som önskas. Leksaker är förbi!












lördag 20 april 2013

Strandriddargården en vårdag!

Jag fortsätter med bilder från förra helgen på Gotland. I söndags gick vi över gatan till Kyllajs egna lilla museum strandriddargården där det varje år bjuds på mysigt midsommarfirande. Stången låg och väntade bakom det här fina lilla stenhuset.


 Här inne kan man gå guidade turer på sommaren och få hela historien berättad om gården som ligger ett stenkast från havet. Själv är jag måttligt intresserad av historia och det som hände då, men min man skulle säkert kunna berätta en hel del för han är väldigt intresserad.




fredag 19 april 2013

Smöjen




På norra Gotland finns ett ställe som heter Smöjen, eller Tippen, som vissa säger. När jag var där i lördags så var det inte riktigt som på sommaren när solen gassar och stranden är full av soldyrkare. Tyvärr så har det blivit mer och mer folk för varje år som går, men det kan inte hjälpas. Tror att Alex Schulmans artikel i Gotlandsguiden har hjälpt till att dra dit lite folk.
Det finns även ett kalkbrott om man kör över till "andra sidan" och där samlas många turister.  Våra grabbar älska att åka dit och hoppa från kanten. Själv har jag gjort tillräckligt många hopp under min uppväxt där, eller ja, det kan ju ha att göra med lite höjdskräck också på äldre dar!!!!
I alla fall så var det sjukt blåsigt och kallt på Smöjen i lördags, men som vanligt vackert. Havet var som ni ser alldeles turkost inne vid stranden och jag måste säga att vindkraftverken faktiskt är riktigt pampiga där de står.



Klottrarna har hittat ut på landet och måste ha riskerat sitt/sina liv när de satte sina avtryck. Jag vet inte om jag ska tycka om det eller inte. Lite livar det upp den annars så bruna och gråa miljön!

torsdag 18 april 2013

Vedspisen

I köket på landet har vi en gammal vedspis som är underbar. Både utseendemässigt och funktionsmässigt. Det tråkiga är att den tar lite plats. Plats som vi behöver när vi ska renovera köket för att få in en diskmaskin, jag tänker inte stå en sommar till och diska dygnet runt. Vi är ju så himla många så det blir rätt mycket disk på sommaren! Åter till dilemmat, jag vill ju så klart ha kvar vedspisen, men vi får se hur det blir. Hoppas att vi kommer på en lösning där den gamla köksdelen får vara kvar.







När inte vedspisen används så brukar det stå lite alla möjliga prylar uppe på "stenskivan". Vi eldar bara i den när vi åker dit på hösten eller tidig vår. På sommaren har vi ofta ljusstakar och andra värmeljushållare där.

onsdag 17 april 2013

Glimtar från sällskapsrummet!

För er som tittade in här i höstas så kommer ni kanske ihåg att vi gjorde om i "sällskapsrummet" och allt har fortfarande inte kommit på plats, men jag vill ändå visa lite bilder. Är så himla nöjd med hur ljust det blev.


Jag kan inte riktigt bestämma mig hur vi ska göra framför kakelugnen. Tips tack!




tisdag 16 april 2013

Åter hemma och Alma har fyllt år!

Jaha, då var man hemma igen, eller vi kom hem i går kväll. Jag, Alma, min kollega Natalie och hennes söta lilla Charlie har ju varit en sväng till Gotland. Det var skönt med lite miljöombyte och söndagen bjöd på underbart vårväder, men annars var det väldigt kallt!

Min lilla Alma fyllde fyra år i fredags och det blev ett litet "kalas" så länge med kärleksmumstårta och några paket. Vi kommer fira lite större i helgen som kommer. Då blir det riktig tårta och ett lite större paket...













tisdag 9 april 2013

Vår på fårö

Fortsätter med lite tillbakablickar på gamla bilder från en härlig vår på underbara Fårö för några år sen. Hoppas på att vi hinner med en liten utflykt dit i helgen!