tisdag 26 februari 2013

Vår lilla toalett!

Tittade bland mina bilder och hittade en gammal bild på "lilltoan" från när vi flyttade in, sunkig plastmatta, aprikosa väggar med en smal bård och världens minsta handfat som knappt syns. Nu är det vitt och fräscht med kalkstensgolv, städvänlig toalettstol (viktigt med städvänligt) och behaglig belysning. Dock kan jag ibland känna att det blev lite för vitt och sterilt men med lite färgglada accessoarer så går det ändå.





Necessär från Ceannis och ljushållare från Ittala (tror jag, det var så länge sen jag köpte dem)









söndag 24 februari 2013

Prenumerationsgåvor!

Jag måste tyvärr erkänna att jag är en sån som går på det här med att prenumerera på tidningar som erbjuder gåvor. Sen när jag fått sista numret så avslutar jag prenumerationen. Fast bara gåvor  som jag verkligen vill ha eller har användning för och bara tidningar som tilltalar mig. Det kan vara PLAZA, Elle Interiör, Hus&Hem eller som nu sist Sköna Hem. Då fick jag två fina handdukar med missonimönster och handtvål från Savon de marseille. Så, nu har avslöjat det och egentligen är det väl kanske inte någon jättesynd... eller vad tycker ni? Någon mer som gör så här?

Bild tagen med min telefon, därav kvalitén! Fortfarande ingen ny kamera tyvärr.




tisdag 19 februari 2013

Rosa stjälkar!

Idag är jag väldigt trött, trots att Alma sov i sin egen säng hela natten. (Kan räkna på en hand hur många ggr det hänt) Ögonen svider, men jag måste se Maria & Mindy för de piggar verkligen upp.

Är det bara jag som aldrig har sett tulpaner med rosaröda stjälkar? Tycker i vilket fall som helst att de var otroligt fina.



                 På alla hjärtans dag fick jag lyxig choklad och Plaza Deco. Perfekt!

söndag 17 februari 2013

Nytt projekt!



Franska liljor tror jag de kallas och jag tycker de är så himla fina. Vi ska använda oss av dem här hemma fast i större format, alltså själva "stålplåten" kommer att vara större. Till vad tänker jag inte säga men det skymtar i bakgrunden!!!! Visar sen när vi börjar, men det kanske dröjer lite för jag  har ingen aning om hur lång leveranstid det är på den här "plåten". Idén kommer från en gammal inredningstidning så det är inte jag som har kläckt den här briljanta idén.


lördag 16 februari 2013

Azaleafynd!



 Var en sväng in förbi en av "våra" butiker i går efter jobbet och fyndade två fina azaleor för trettio kronor. Var tvungen och fråga en kollega om det verkligen stämde och det gjorde det. Så nu har jag äntligen blommor i fönstret igen. Det ni! 


För er som inte vet så doppar man azaleorna i vatten tills det typ slutar bubbla i jorden när de blir törstiga!



fredag 15 februari 2013

APRIL - längtan


Ellos Home Grå Badrumsmatta
Bild från Ellos hemsida





Jag är inte ensam om att längta till April då IKEAS vårnyheter dyker upp. Dessutom kan Ellos snygga matta levereras ungefär då och den vill jag så klart ha. Vet inte riktigt var den ska bo och jag har inte bestämt mig för storlek, men det känns inte som ett jättejobbigt beslut. Hoppas bara inte att den tar slut tills jag har bestämt mig!!! Måste nog ta mig en funderare i helgen tror jag.



Bild från IKEA

Ett sådant här "apoteksvitrinskåp" har jag velat ha läääänge, men det är både svårt att få tag på och kostar skjortan om man trots allt skulle hitta ett. Så när jag såg att IKEA nu skulle börja sälja det här så blev jag eld & lågor. Jag kommer hänga på låset!  Lycklig!

Bild från IKEA

 Den här spegeln skulle jag heller inte säga nej till!

 

söndag 10 februari 2013

"Hemma hos oss" - B&B

Har spenderat helgen i Växjö då min kära far fyllde 60 år i lördags. Startade med bilfärd i torsdags kväll och den var väl inte helt lyckad. Tidvis snökaos, trötta och hungriga barn, men vi kom fram i alla fall. Fredagen spenderade vi lite i Växjö simhall (äventyrsbadet), lite shopping och fika hemma hos bästa Linda H med familj.
Lördagen var pappas och han hade bokat bord på ett ställe som heter Hemma hos oss och där hade han även bokat alla rum som de hyr ut så barnen kunde springa upp när de tröttnade på oss vuxna. Kvällen avslutades givetvis med TP.
Idag startade vi vår tillbakaresa i god tid för att slippa köra i mörker!
Här kommer lite bilder från stället som vi var på i lördags;












tisdag 5 februari 2013

Marmor!

När vi köpte vårt radhus för 7 år sen var det några få detaljer som jag verkligen fastnade för. En av de sakerna var marmorgolvet i hallen. ÄLSKAR det golvet, men tyvärr skulle det behöva ett rejält lyft ytmässigt. Väldigt många repor och missfärgat lite här och där. Kruxet är att det inte är det lättaste att slipa ett marmorgolv och man vill ju inte riskera att det blir förstört. Så vi fortsätter luska ut hur vi ska gå till väga på ett inte alltför dyrt sätt!


I somras tog jag hem tre värmeljushållare som låg och väntade i huset på Gotland. Mina föräldrar hade dem när jag var liten på nittiotalet och jag har nog inte riktigt tyckt om dem något vidare, men sparat i fall att och det var ju tur för nu passar de ju bra ihop med golvet.


måndag 4 februari 2013

Inramat!

Vi har en liten konstnär i familjen. Vår lilla treåring ritar och målar ständigt nya alster. Inte så att man ser vad det är, men det spelar ju faktiskt ingen roll. Den här är ju jättefin och fick sig en ram häromdagen;