tisdag 28 augusti 2012

Praktiskt kan även vara snyggt!

Klickade hem en "torky" pappershållare från Förvara.se för några dagar sen och igår hämtade jag ut den. Det är en borstad rostfri från märket POM och ska sitta i köket vid arbetsbänken. Jag är nämligen väldigt less på att hela tiden springa efter hushållspapper och kladda ner allt. Med den här fina behållaren kommer jag ha papper nära till hands och jag kommer inte behöva röra något annat än själva pappret, ja ni förstår nog vad jag menar!!!
Får se om det blir en vitlackad till huset på Gotland också, det beror på hur nöjd jag kommer bli med den här.


Det blir fler bilder när min kära man har satt upp den. Hoppas att han hinner i kväll, så kan jag ta lite bilder i morgon. Tyvärr är min kamera fortfarande paj så ni får hålla till godo med bilder från telefonen. Tur man har den! Go kväll!

måndag 27 augusti 2012

Lions i Nykvarn!

I lördags var det dags för den årliga loppisen LIONS i Nykvarn som ligger söder om Stockholm. Det här var nog mitt tionde eller elfte år tror jag som jag har varit där. Det blir bara mer o mer folk för varje år som går och det är ju trevligt.... för arrangören, inte för mig!
Det stod i informationsbladet (som min moster får hem, eftersom hon bor där) att försäljningen skulle börja kl 13.00 och att man inte fick komma in förrän då, så jag och min moster går i lagom tid och kommer fram fem minuter i ett. Då blir man lite snopen, ledsen och irriterad när det fullkomligt kryllar av människor inne på området som sliter och drar och har tagit gobitarna!!!! Fast jag hittade som alltid lite småsaker. Inget jättefynd, men lite saker till Gotland iallafall!!!

Jag är helt galen i karaffer. Den här kommer passa fint till våra glas på landet!


Skålar kan man väl aldrig få för många av?! Serien i klarglas har vi redan rätt mycket av och det är lite kul när man hittar en annorlunda storlek. Den här är lite mittemellan!
Sen hittade jag även ett fint gammalt barnlakan och ett jättegulligt förkläde som passar till våra smutsrosa skåpluckor på landet.





Sist men inte minst så hittade jag en fin "papperssamlare" i vit plåt som kommer passa fint på vårt "nya" databord här hemma i Sthlm. Det är ett gammalt skrivbord som jag har lämnat in för renovering och det kommer bilder när det blir klart. Så länge ett litet smakprov på lionsfyndet;


Måste bara skrapa bort lite ful gammalt kladd. Tips på hur mottages!!!!!!

fredag 24 augusti 2012

Nu blommar det igen

Äntligen blommar mina fina sköldpadds - (någonting). Kommer inte ihåg hela namnet, men fina är de! Dessutom har min hortensia börjat blomma om och det är kul när de gör det.





tisdag 21 augusti 2012

Soptunna och "kompost"!

Min man kom hem med den här finfina soptunnan före sommaren och den kommer användas till trädgårdsavfall har vi till slut kommit fram till.




söndag 19 augusti 2012

Ny bordsduk!

Tog en sväng till IKEA i torsdags kväll för att kolla in deras nya textilkollektion, men fastnade tyvärr inte för något. Det fanns en del fint men inget som jag kände för just då. En av deras nya mattor hade jag gärna velat ha men den var i fel storlek så den fick inte heller följa med. Däremot hittade jag det här tyget (som jag har glömt namnet på) som får pryda vårt långa matsalsbord. Vi är ju sex personer varannan vecka så ett stort bord är ett måste!


lördag 18 augusti 2012

Filt på rea!

Nu när hösten snart börjar dra in så smått så vill man ha en mysig och stor filt att värma sig i. Det fyndade jag en på rea på Hemtex häromveckan och jag älskar den!



onsdag 15 augusti 2012

Vallmo hjärta lada!

Hittade lite gamla bilder på vår lada som så småningom ska få sig ett lyft. Jag har så himla många idéer och det kommer bli så bra när vi väl är där. Vi håller på att rensa på baksidan av ladan och där har vi tänkt oss ett växthus/uterum som sitter ihop med ladan. Där ska man kunna sitta sent in på hösten och dricka en varm kopp te! Fast vägen dit är lång...




tisdag 14 augusti 2012

Snickarstugan!

Den gamla gula snickarstugan blev röd när vi bytte panel för några år sen och i år har vi fått upp en spaljé av armeringsjärn. Planterade Fallopia (stavas kanske inte så) även kallad arkitektens bästa vän och i slutet på vår semester växte den nästan så man kunde se! Ogräs med andra ord. Fast nu får våra hyresgäster lite avskildhet när de sitter ute på altanen och vi ser inte dem från vårt köksfönster!




Nästa gång vi behöver måla så blir det nog falu svart, men det kommer inte bli populärt av alla i min omgivning!

måndag 13 augusti 2012

Ny yta och ny vy!

Vårt hus på Gotland är beklädd med fina sk eternitplattor. Underhållsfria och kommer säkert hålla i 50 år till, men de är ju inte så vackra tyvärr. Så nu har vi börjat måla dem vita för att göra det LITE finare, så länge i alla fall. Det finns träpanel under och någon gång i framtiden när vi flyttar dit så kommer vi nog ta fram den i stället. Ni får hålla till godo med följande bilder för vi har inte hunnit så mycket, men nästa sommar kanske vi hinner klart hela huset!



På bilden syns min kära far som varje sommar hjälper oss!
Ett annat projekt den här sommaren var att röja i trädgården och framförallt på grannens åker, vars sly har börjat leta sig in hos oss. Vår utsikt ner mot havet har försvunnit mer o mer för varje år. Så vi gick över och kom överens om hur mycket vi fick ta bort. Resultatet blev toppen och det tyckte även grannen så nu har vi kommit överens om att hålla nere slyt!

Hade tyvärr bara förebild inifrån huset!

Allt det som är brunt på marken bakom staketet var buskar, snår, rosskott, körbärsträdskott och annat taggigt!


söndag 12 augusti 2012

Zetas & GRANIT!

Började dagen med en tripp till återvinningen med maken och dottern. Sen åkte vi vidare till Zetas och inhandlade lite växter (bilder kommer senare). Avslutade rundan med ett besök på GRANIT och fyndade rejält då de hade utförsäljning. Allting kostade 5kr, 19kr och 49kr! Utförsäljningen gäller dock bara i BOX:it huset i Kungens Kurva och det var väldigt mycket folk.


lördag 11 augusti 2012

Smultron!

Världens godaste bär enligt mig och ett måste på sommaren. I år fanns det massor med smultron i skogen bakom vårt sommarhus.
Bilderna är inga höjdare men min kamera har betett sig underligt den senaste tiden och sen tappade vi ju den dessutom i marken och då blev den inte bättre direkt!




fredag 10 augusti 2012

Bageriet i Rute!

Bageriet i Rute har inte bara gott bröd, de har trevlig miljö runt omkring och man får en hel del inspiration till trädgården också. Synd bara att det är så dyrt. Bullarna kostar 25 kr / st och en Gotlandslimpa 80 kr. Därför blev det bara två besök då vi är sex stycken i vår familj. En dag tog vi med oss bullar ut till Furillen med goda vänner och grillade korv till lunch. Rekommenderas varmt en fin sommardag.  Andra besöket gjorde vi "tidigt" en morgon när våra stuggäster skulle komma så att vi kunde bjuda på nybakat bröd. Kom väl dit runt halv nio och till vår förvåning var inte alla brödsorter klara. Hade tänkt mig ett gott valnötsbröd eller ett fruktbröd men då hade vi fått vänta en halvtimme. Kan tycka att de borde vara klara vid den tiden! Oj vad det blev negativt, men allt är inte perfekt...