lördag 30 juni 2012

Regn och åter regn...

Vaknade till ännu en gråmulen dag. Hoppas verkligen att vädret blir bättre snart för på semestern måste det vara sooool! Längtar ihjäl mig till Gotland. Tills dess får jag helt enkelt gå runt i mina gummistövlar. (Som jag fick av min man i födelsedagspresent i vintras)





torsdag 28 juni 2012

Chokladbollar med pokus!

Min lilla treåring och jag gjorde lite chokladbollar efter middan och enligt henne rullade vi dem i pokus, inte kokos. Underbara barn... för det mesta!






tisdag 26 juni 2012

Tänk att få bo i ett stationshus!

Satt & kollade på Hemnet idag mest för skoj skull och då hittade jag dethär gamla stationshuset med lokstall. Det har alltid varit en dröm för mig att få bo i ett gammalt stationshus. Mäklarfirman heter Fantastic Frank.






Lokstallet






  Huset ligger på södra sidan av Gotland i Hablingbo!

måndag 25 juni 2012

Furillen

Om ni ska till Gotland i sommar så kan jag tipsa om en liten utflykt till ön Furillen (nordöstra sidan). Behöver ni någonstans att bo så kan man göra det på hotellet Fabriken och vill man bara fika eller äta väldigt god middag så går det bra. Hela ön är helt underbart vacker och den är inte stor så man hinner runt på typ en halvtimme, men eftersom det finns så mycket fina ställen så vill man vara där en hel dag!

Västra sidan av Furillen

Östra sidan av Furillen


 Min kära make friade efter middag på Fabriken 2006 och vi hade vår bröllopsnatt 2008 i samma rum. De har så himla fina rum, men det kändes lite konstigt när man slog upp dörrarna på morgonen och nästan såg sitt eget hus på andra sidan vattnet.






Inte världens bästa bilder men man ser i alla fall hur fint det är.

torsdag 21 juni 2012

Klöver...

... i min trädgård;


Knäckig rabarberpaj!

Midsommarafton tillbringar hela familjen hos goda vänner och jag tänkte ta med en rabarberpaj som har fått fina omdömen på Tasteline. Nu är det tyvärr så att baka inte riktigt är min grej så jag hoppas verkligen att jag har lyckats med den här! Tänkte ha lite vaniljsås och vaniljglass att välja mellan som tillbehör. Recept finner man längre ner.




Knäckig rabarberpaj!

2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar

Blanda alla torra ingredeienser i en bunke. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i bunken. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran. Grädda ca 40 min i 150 grader.

onsdag 20 juni 2012

Vad är det i krukan?

Hittade jättefina svarta "planteringsetiketter" (eller vad heter de?) på Akademibokhandeln av alla ställen. Så nu kan jag ha full koll på vad jag har i mina krukor.



Den ena tomatplantan råkade jag ha av så den blir det nog inga tomater på!

lördag 16 juni 2012

Loppisfynd...

... som jag har hittat på Pingstkyrkans second hand i Huddinge;


Den här följer med till Gotland så vi kan plocka smultron i den i sommar!

torsdag 14 juni 2012

Vid diskhon...

... har jag en gammal smörbytta från Rörstrand (Eden) och i den står diskmedel, handtvål och handkräm. Älskar den! Sen är det en sak i mitt kök som jag och min man är väldigt glada att vi valde när vi renoverade, vår diskho. En  Stala  som man får ner en hel plåt i. Rekommenderar det till alla!


Vi funderar på att lasera bänken svart, är lite less på ek.

måndag 11 juni 2012

Detaljer...

... i sovrummet på landet;

Almisen har sovit i min gamla resesäng fram till nu. Jag plockade undan den och tog ner en växasäng från vinden på ladan och hon älskade den. En rosa säng som min ingifta moster målade till min kusin för ungefär 40 år sen. Tyvärr tog jag ingen bild på den, men nästa gång vi åker ska jag fota lite mer! Tapeten är nog från 60-talet skulle jag tro och jag har lite svårt att byta ut den. Den får nog vara med ett tag till.


Älskar de här gamla bakelitströmbrytarna!


Jag känner nu att jag skulle ha fotat så mycket mer. Vi har ju en fin kakelugn i ena hörnet som jag helt glömde bort. Måste komma ihåg det också till nästa gång! Tur att det inte är så långt kvar...

Nygammalt golv!

Längtar redan tillbaka till öjn, men nu får jag snällt vänta till den riktiga semestern. Vi har haft underbart väder fastän det har varit lite kallt. Maken och pappa har satt nya vindskivor och målat (ej färdigt) och trädgården har fått lite omvårdnad. Vi får fortsätta röja nästa vända.  Sen har vi äntligen tagit bort den horribla bruna plastmattan som låg i tv-rummet och under fanns till vår glädje ett jättefint trägolv. Vi visste att det var någon slags brädor under men inte att det skulle vara i så gott skick. Slängde dessutom ut de blå och lila sofforna för att göra plats för lite ljusare. Funderar dock på att måla stommarna svarta, men vi får se hur det blir. Här kommer i alla fall lite före och efter bilder;

Före



Efter     

Vi är långt ifrån klara. Väggarna ska bli vita (har börjat riva), golvet ska antingen laseras eller målas vitt, bordet ska bytas, skänken vet vi inte riktigt, lite nya soffkuddar, bort med tjocktvn och en massa andra småsaker. Det får ta sin tid helt enkelt!

måndag 4 juni 2012

Packar...

... inför Gotland i morgon! Vi tar lite smygsemester några dagar och åker till vårt älskade Gotland i morgon kväll. Det ska bli helt underbart med tanke på att det gått ett år sen sist. Vi brukar ju försöka åka en vecka på hösten eller våren men i år har vi inte hunnit! Bjuder på lite bilder som är några år gamla;

Så här ser det ut på våren precis vid vår infart.

Vårvy från trädgården. Strandridaregården skymtar!

Vallmo framför ladan. Hoppas de blommar när vi kommer dit!


Nere vid Kyllaj badstrand.